Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

F99 krengningssensor øker energiutbyttet i solenergiapplikasjoner

2024-02-22

F99 inclination sensor

Enten det er i maskiner og anlegg, mobilt utstyr eller solenergisystemer – krengningssensorer brukes overalt hvor hellingsvinkler må måles pålitelig. Med F99-serien tilbyr Pepperl+Fuchs en rekke krengningssensorer for en rekke bruksområder. De måler vinkler med ±0,15° nøyaktighet og står derfor for høyeste presisjon. Med sin robuste design tilbyr  krengningssensorene i F99-serien et bredt spekter av bruksmuligheter, innendørs så vel som utendørs og i tøffe miljøer. Et bruksområde er feltet for fornybar energi. I anlegg for konsentrert solenergi (CSP), for eksempel, kan  krengningssensorene i F99-serien bidra til å øke energiutbyttet.


Robust og velegnet til utendørs bruk

F99-krengningssensorene fra Pepperl+Fuchs er basert på et sofistikert todelt monteringskonsept, som gjør dem ekstremt robuste. En robust metallmonteringsbrakett gir sensormodulen støtbeskyttelse. På grunn av denne designen er utskifting av sensor raskt og enkelt. Når den er installert, kan braketten holde seg på plass – det er ikke behov for ny justering eller kalibrering. Med IP69 beskyttelsesgrad er den ideell for bruk under tøffe forhold. Dette inkluderer også miljøer med ekstreme temperaturer og værforhold, som i ørkenen.


Ser mot solen


I CSP-applikasjoner er det utallige speil som reflekterer sollys på en mottaker.

På grunn av sin robuste design er F99-krengningssensorene en ideell løsning for krengningsmåling i konsentrerte solenergiapplikasjoner. CSP-anlegg genererer energi fra solvarme og kan vanligvis finnes i områder med mye sollys. Disse kraftverkene har utallige speil, kjent som heliostater, som konsentrerer solstrålingen til et mottaker- eller mottakerområde. Et varmemedium inne i mottakeren varmes opp av sollys og driver en damp- eller gassturbin, som igjen genererer strøm. Jo mer sollys, jo mer kraft kan genereres.

For å unngå spredningstap fra unøyaktig speiljustering, registrerer krengningssensorer helningsvinklene til speilene. F99-seriens robuste design og utvidede temperaturområde på –40 °C … +85 °C gjør den perfekt for denne applikasjonen, spesielt når CSP-anlegget er lokalisert i ørkenen med store temperatursvingninger. Krengningssensorene tåler både varme og kulde, samtidig som de måler helningsvinkelen pålitelig og nøyaktig. Dette gjør at speilene kan være perfekt på linje med solens stråler slik at så mye solstråling som mulig kan omdannes til strøm. Med dette bidrar F99-krengningssensorene til økt effektivitet og effektivitet i CSP-anlegg.

Kort fortalt

 

  • Høynøyaktigkrengningsmåling for maksimal effektivitet og flere bruksmuligheter
  • Robust todelt monteringskonsept
  • IP68/69 beskyttelsesgrad
  • Utvidet temperaturområde fra –40 °C … +85 °C

amplify – Pepperl+Fuchs' magasin

Se nettmagasinet vårt! Du kan vente deg spennende suksesshistorier, applikasjonsrapporter, intervjuer og regionale nyheter.

e-nyheter

Hvis du abonnerer på nyhetsbrevet vårt, vil du jevnlig motta nyheter og interessant informasjon fra automasjonsverdenen.

Abonner