Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

RFID portsystemløsning fra Pepperl+Fuchs: Sømløs transparens i logistikkapplikasjoner

2024-02-20

UHF RFID portsystem F800 fra Pepperl+Fuchs
Lese-/skriveenheten til RFID-portsystemet er installert i et robust aluminiumshus og tillater tilkobling av opptil fire kraftige, passive UHF RFID-antenner

En ny RFID-portleserløsning fra Pepperl+Fuchs skaper sømløs transparens når det oppdages store mengder RFID-brikker. Det kostnadseffektive systemet er basert på kraftig, standardisert UHF RFID-teknologi (ISO 18000-63 og EPC Class 1 Gen 2) og er spesielt optimalisert for bruk i logistikkapplikasjoner, som sporing av innkommende og utgående varer. For dette formålet er et Ethernet-grensesnitt tilgjengelig for enkel integrering i IT-miljøer, som ERP, MES og lagersystemer, samt en seriell RS-232-tilkobling og USB.


Opptil fire kraftige UHF RFID-antenner

Lese-/skriveenheten (F800) til RFID-portsystemet, installert i et robust aluminiumshus, tillater tilkobling av opptil fire kraftige, passive UHF RFID-antenner med IP67 beskyttelsesgrad. Disse kan drives med inntil 2 W per utgang. På grunn av den høye strålingseffekten og sirkulære polarisasjonen til antennene som følger med, er det mulig å pålitelig oppdage store tag-populasjoner i et område på opptil 12 m – selv når orienteringen til RFID-taggene endres. En høyhastighets multiplekser integrert i F800 lese/skrive-enheten sikrer samtidig deteksjon av UHF-taggene i løpet av en brøkdel av et sekund.

Multitag RFID-løsning med høy prosesssikkerhet

Videre gir lese-/skriveenhetene ut mottatte signalstyrkeindikator (RSSI) verdier og fasevinkler, som kan gi verdifull informasjon om stabiliteten til prosessen. En integrert beskyttelsesfunksjon beskytter lese-/skriveenhetene mot feil som antennekortslutninger, feiljusteringer av antennen og elektrostatiske utladninger. Åtte lett gjenkjennelige lysdioder visualiserer driftstilstanden til lese-/skriveenhetene og de tilkoblede UHF RFID-antennene til enhver tid, og støtter dermed jevn behandling av innkommende og utgående varer.

Hvis en utskifting av en enhet er nødvendig, kan dette enkelt gjøres ved å bruke konfigurasjonskloningsfunksjonen via USB, som ikke krever en fullstendig reparametrisering av erstatningsenheten. Videre er F800 lese/skrive-enhet utstyrt med en rekke ekstra tilkoblinger (to optokoblerutganger, to optokoblerinnganger, to reléutganger) for tilkobling av ekstra feltenheter, som triggersensorer og signallys.


Komplett RFID-portløsning fra én enkelt kilde

En monteringsbrakett i et standardisert hullmønster (100 x 100 mm) er også tilgjengelig for å installere UHF RFID-antennene på applikasjonsstedet
En monteringsbrakett i et standardisert hullmønster (100 x 100 mm) er også tilgjengelig for å installere UHF RFID-antennene på applikasjonsstedet

Antennene er koblet til lese/skrive-enhetene via robuste koaksialkabler fra Pepperl+Fuchs-porteføljen. Disse kan kjøpes i forskjellige lengder avhengig av installasjonsforholdene. Antenneversjoner med forskjellige strålevinkler er tilgjengelige for å passe nøyaktig til bruksforholdene.

Alle porter er lett tilgjengelige og plassert på lese-/skriveenheten, slik at alle kabler enkelt kan kobles til eller fjernes når som helst. For brukere som ønsker å installere lese/skrive-enheten i et koblingsskap, inkluderer Pepperl+Fuchs-porteføljen også et apparat for enkel DIN-skinnemontering. En monteringsbrakett i et standardisert hullmønster (100 x 100 mm) er også tilgjengelig for å installere UHF RFID-antennene på applikasjonsstedet.


Høydepunkter for RFID portsystemløsning

  • ​Kostnadseffektiv RFID-portløsning for logistikkapplikasjoner
  • Kraftig UHF lese-/skriveenhet med opptil 4 eksterne antenner
  • Høy mottaksfølsomhet og høy utgangseffekt sikrer pålitelig tagdeteksjon
  • Rask lesing av store UHF-transponderpopulasjoner – selv i tidskritiske applikasjoner
  • Enkel systemintegrasjon via Ethernet, RS232 og USB
  • Rask igangkjøring og utskifting: konfigurasjonskloning via USB
  • Robust støpt aluminiumshus, ideelt for bruk i tøffe og industrielle miljøer

e-nyheter

Hvis du abonnerer på nyhetsbrevet vårt, vil du jevnlig motta nyheter og interessant informasjon fra automasjonsverdenen.

Abonner
amplify – Pepperl+Fuchs' magasin

Se nettmagasinet vårt! Du kan vente deg spennende suksesshistorier, applikasjonsrapporter, intervjuer og regionale nyheter.