Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

Inkrementell enkoder ENI90 —Unik presisjon basert på BlueBeam-teknologi

2022-05-24

ENI90 rotary encoder
ENI90 roterende inkrementell enkoder med BlueBeam teknologi

Asynkronmotorer eller generatorer krever høy presisjon hastighetskontroll. For slike applikasjoner har Pepperl+Fuchs utvidet sin portefølje av hulaksel roterende enkodere med ENI90-serien. Med integrert BlueBeam-teknologi gir disse kompakte og robuste inkrementelle enkoderne maksimal presisjon til enhver standard eller avansert applikasjon, og tåler rotasjonshastigheter på opptil 6000 rpm på grunn av sterk støtmotstand. For hastighetskontroll utføres skanning med blått LED-lys. Sammenlignet med infrarødt lys, oppnår dette den høyeste signalkvaliteten som er tilgjengelig for øyeblikket, den beste effektiviteten og en svært høy oppløsning.

ENI90-produktfamilien er tilgjengelig i tre forskjellige versjoner med et omfattende utvalg av tilbehør for å møte kravene til en lang rekke bruksområder.


Tre versjoner for maksimal tilpasning til applikasjon

Porteføljen av ENI90 roterende enkodere inkluderer tre forskjellige varianter med individuelle konfigurasjonsmuligheter:

ENI90IL-serien gir brukerne en kostnadseffektiv roterende enkoder-løsning som er ideell for standardapplikasjoner.

ENI90PL roterende enkodere brukes for eksempel på elektriske motorer og generatorer, eller hvor det er nødvendig med nøyaktig hastighetsbestemmelse. De demonstrerer sin presisjon selv under krevende miljøforhold: de roterende enkoderne har en isolert drivaksel for høye dielektriske styrker på opptil 2 kV, høy støt- og vibrasjonsmotstand, og EMC-kretsbeskyttelse som sikrer maksimal systemtilgjengelighet.

Som en robust, kraftig roterende koder, leverer ENI90HD maksimal ytelse selv under de mest utfordrende miljø- og driftsforhold. Kombinasjonen av et robust design, en høy mekanisk belastningskapasitet og en topp dielektrisk styrke på opptil 2,5 kV sikrer langvarig pålitelig drift i stålverk, inkludert løfte- og transportteknologi. ENI90HO roterende koder, offshore-varianten av den kraftige roterende enkoderen, er spesielt utviklet for bruk i offshore-applikasjoner, f.eks. på oljerigger, i havneanlegg eller i vindparker til havs.



Den robuste ENI90HD-enkoderen brukes i stålverk for å sikre pålitelig drift.

Høy monteringsfleksibilitet og omfattende tilbehør

På grunn av standard tappet hull i 60° trinn, tilbyr alle tre variantene av ENI90-familien høy monteringsfleksibilitet. Omfattende tilbehør, inkludert svingarmer, fjærer og støtteplater for tilkobling av roterende givere til applikasjonen, tetningsinnsatser for kabelgjennomføringer og jordingssett, utvider bruksområdet for ENI90-serien og letter integrering i applikasjonen.


Høydepunkt for ENI90 roterende enkoderfamilie

  • Unik presisjon oppnådd med BlueBeam-teknologi – enten det er i standard eller tunge applikasjoner
  • Roterende encoder-serie med en robust, kompakt husdesign og høy miljøbeskyttelse for bruk i krevende industrielle miljøer
  • Holdbar på grunn av høy støt- og vibrasjonsmotstand selv ved hastigheter opp til 6000 rpm
  • Største monteringsfleksibilitet på grunn av hull i 60° trinn og et bredt utvalg av tilbehør

e-nyheter

Hvis du abonnerer på nyhetsbrevet vårt, vil du jevnlig motta nyheter og interessant informasjon fra automasjonsverdenen.

Abonner
amplify – Pepperl+Fuchs' magasin

Se nettmagasinet vårt! Du kan vente deg spennende suksesshistorier, applikasjonsrapporter, intervjuer og regionale nyheter.