Serviceline
Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

Teknologi og samarbeid gir resultater. Pepperl+Fuchs og Kollmorgen hjelper AGV'er med å finne vegen

2017-09-19

Pepperl+Fuchs' R2000 laserskanner (2-D LiDAR sensor) ble spesialtilpasset til Kollmorgen's CVC600 kjøretøycontroller.
Pepperl+Fuchs' R2000 laserskanner (2-D LiDAR sensor) ble spesialtilpasset til Kollmorgen's CVC600 kjøretøycontroller.

Partnerskap er nøkkelen til suksess innen automasjonsløsninger. I dagens fokus på løsninger innen begrepet Industri 4.0, blir dette bare enda viktigere. Når Pepperl+Fuchs for første gang viste fram laserskanneren R2000 2-D (også kjent som 2-D LiDAR sensor) på messen Scanautomatic i Gøteborg i 2012, viste det seg å være starten på et langvarig og fruktbart samarbeid i ekte Industri 4.0-ånd

Kollmorgen Automation AB, som er spesialister innen utvikling av controllere og programvare, besøkte Pepperl+Fuchs på messen i Gøteborg og ble umiddelbart facinert av produktets unike egenskaper. "Som eksperter på løsninger for motorkontroll, er vi alltid på utkikk etter beste markedet kan tilby innen navigasjonsløsninger. På den tiden var vi ute etter en partner som var en innovatør innen sensorteknologi, og fordelene med R2000 så umiddelbart lovende ut" uttaler markus Johansson som er konsernsjef på Kollmorgen Automation AB. "Vi ble derfor nysgjerrige på å finne ut hva vi kunne få til sammen."

Det spesifikke målet var å finne en løsning som kunne fungere som "øyne" på avanserte ubemannede kjøretøy. Etter kort tid fant Kollmorgen ut at vår 2D laser skanner R2000 hadde unike fordeler; ekstremt presise målinger, rask responstid, deteksjon av svært små objekter, og et "syn" som går hele 360 grader rundt. Alt dette var viktige parametre i den aktuelle applikasjonen. Derfor startet Kollmorgen og Pepperl+Fuchs et samarbeid der R2000 ble til LS2000 som er en variant tilpasset Kollmorgens applikasjon. Ved hjelp av LS2000 og Kollmorgens kjøretøyscontroller CVC600, kan kjøretøyet navigere via reflektorer, naturlige objekter eller i kombinasjon. Alt dette gjør at det førerløse kjøretøyet beveger seg i raske og presise bevegelser. Dette gjør at det i betydelig grad øker effektiviteten innen materialhåndtering og logistikk.

"Vi har samarbeidet i fire år nå, og vi er fortsatt stolte ove den løsningen Kollmorgen har utviklet sammen med Pepperl+Fuchs" sier Armo Hagemann som er Business Development Manager i Pepperl+Fuchs. "Det kommer mer" lover Hagemann. Allerede nå kikker man inn i nye teknologier for å øke konkurranseevnen og for å styrke samarbeidet ytterligere.


Om Kollmorgen Automation AB

Kollmorgen er verdensledende innen automatisering av førerløse kjøretøy, såkalte AGV'er, med en installert base på over 20000 kjøretøy. Firmaet ble grunnlagt i 1962 under navnet NDC, og i 2009 ble det Kollmorgen. AGV'er er med på å øke effektiviteten innen lager og produksjonsområder uten for store investeringer. Med NDC-løsningen leveres et automatiseringskit bestående av sensorer, programvare og navigasjonsteknologi som gjør at en AGV forbedrer sin ytelse innen en mengde markedssegmenter.e-news

Bli abbonent på vårt nyhetsbrev og få nyttig informasjon om våre produkter, applikasjoner samt annet nyttig stoff.

Subscribe

Les våre elektroniske nyhetsbrev: