Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

Maksimal presisjon i dynamiske applikasjoner. F99-Fusion, krengningssensor med innebygget akselerometer

2017-07-13

The F99-Fusion inklinometer
Den nye F99-Fusion åpner for nye muligheter

Om applikasjonen er nivellering av kraner, lifter eller kjøretøy; En kombinert krengningsmåler med akselerometer gir nyttig og viktig informasjon. Og i de fleste slike applikasjoner må utstyret tåle røffe klimatiske betingelser. Pepperl+Fuchs har derfor konstruert sine krengnings- og akselerasjonsmålere for ekstreme miljøer.

En konvensjonell krengningsmåler, et såkalt inklinometer, er påvirkelig overfor mer enn rene gravitasjonskrefter. Derfor har vi utviklet en sensor med innebygget akselerometer. Ved hjelp av dette og den gyrobaserte krengningsmåleren kan F99-Fusion måle korrekt krengningsvinkel kompensert for dynamiske bevegelser. Dette åpner for nye applikasjoner og større fleksibilitet.


Kompensasjon mot ekstern akselerasjon

Konvensjonelle krengningsmålere gir informasjon om vinkelposisjon basert på måleprinsippet gravitasjonsakselerasjon. Men de er ikke i stand til å skille mellom ekstern og gravitasjonsbasert akselerasjon. Dersom bevelgelser som oppbremsing og sving forekommer, vil det gi målefeil på krengningsmåleren. F99-Fusion er spesielt designet for krengningsmålinger der eksterne akselerasjoner forekommer. Den kompenserer for dette og gir derfor et kontinuerlig og korrekt målesignal, selv i dynamiske applikasjoner.


Intelligent kombinasjon


Den intelligente sensor/fusion-algoritmen sikrer korrekt målesignal i dynamiske applikasjoner

Det som får dette til å fungere er en såkalt sensor/fusion-algoritme. Pepperl+Fuchs kombinerer en akselerasjonssensor og et gyroskop i ett og samme instrument. Algoritmen regner på signalene fra begge disse sensorene og beregner en kompesasjon for eksterne påvirkninger. På den måten oppnår man et presist og korrekt krengningssignal uavhengig av eksterne påvirkninger som bremsing, svinger og andre akselerasjoner/retardasjoner.

I tillegg kan man med F99-fusion optimalisere utgangssignalet. Det finnes forskjellige filtere som gjør at det alltid kan produseres et korrekt målesignal uavhengig av applikasjon. Både rådata fra sensorelementene samt det ferdig prosesserte utgangssignalet er tilgjengelige som data på utgangen. Takket være sensor/fusion-algoritmen som jobber i sanntid, er det kompenserte utgangssignalet tilgjengelig umiddelbart.

Økt effektivitet

360° måling med F99-Fusion
360° måling med F99-Fusion

Med to integrerte 3-akse sensorelementer, kan alle data måles i X, Y og Z-retning. Dette muliggjør vinkelmåling i 360°. Som et resultat av dette kan måleoppgaver som tidligere måtte gjøres med flere sensorer gjøres med en enkelt F99-fusion-sensor. På den måten reduseres både materialkostnader og installasjonskostnader.

Dessuten har Pepperl+Fuchs utviklet egne montasjeløsninger som gjør at utskiftninger kan gjøres raskt og enkelt. F99-serien består alltid av et sensorhus som integreres i en robust montasjebrakett i metall. Braketten sikrer at installasjonen blir solid og robust. Dersom sensoren skal byttes, tar man enkelt og greit ut denne og lar montasjebraketten bli stående. På den måten utløser heller ikke utskiftningnen noe behov for justering eller kalibrering. Alle disse fordelene gjør at F99-Fusion et et produkt som åpner for mange nye muligheter.


e-nyheter

Hvis du abonnerer på nyhetsbrevet vårt, vil du jevnlig motta nyheter og interessant informasjon fra automasjonsverdenen.

Abonner
The F99-Fusion enables new applications.

The unique features of the F99-Fusion inertial measurement unit open up new possibilities. Read more about the applications that are now possible.