Serviceline
Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

Overtrykksystemer for sone 1/21 med sertifisering i henhold til ATEX og IECEx. Serie 6500- ambisjonene er høye !

2016-09-22

Overtrykksystem serie 6500

Pepperl+Fuchs lanserer det nye overtrykksystemet Bebco EPS 6500. Det er spesifikt designet for bruk i sone 1/21. En komplett og helautomatisk løsning for beskyttelse av elektrisk utstyr i ex-sone, basert på beskyttelsesarten Ex-p.


Avanserte funksjoner for maksimal kontroll

Serie 6500 overtrykksystem består av en kontrollenhet og en utblåsningsventil. Kontrollenheten er i en kapsling av syrefast stål, SS316, og kan derfor plasseres både ute og inne. Den har et modulært design som gjør at den enkelt kan tilpasses bruk med forskjellige skapstørrelser. Brukergrensesnittet er i egensikker teknologi og det gir full kontroll på prosessen under alle omstendigheter. En rekke forskjellige funksjoner gir stor brukervennlighet, blant annet automatisk shutdown ved trykkfall og bypassfunksjon for vedlikehold og konfigurering.

I tillegg til et universalt design, gir Serie 6500 full kontroll over skapet som inneholder de elektriske komponentene. For å unngå unødvendige alarmer og uønsket nedetid, har Serie 6500 automatisk lekkasjekompensasjon ved at den kontinuerlig måler skapets overtrykk og kompenserer trykkfall ved å tilføre mer luft.

Serie 6500 overvåker også kontinerlig temperaturen i skapet ved hjelp av et innebygget PT100-element. For å kompensere for temperaturøkning, kan kontrollenheten settes opp til å øke luftmengden, eller å gi signal til start av kjølesystem. Dette er ikke bare en sikkerhetsfunksjon, men det forlenger også levetiden på det elektriske utstyret i skapet.

 


Kontakt med omverden


En gratis app for smarttelefon og nettbrett muliggjør kommunikasjon med Serie 6500 via Bluetooth.

I dagens krevende industrielle miljøer er det av stor viktighet å ha kontinuerlig kontroll over alle prosesser. Det er derfor vi har øket våre egne krav til det utstyret som skal kontinerlig overvåkes ved hjelp av overtrykk. Kontrollenheten i Serie 6500 kan kommunisere med omverden ved hjelp av HART eller Bluetooth. Overtrykksventilen gir også kontinuerlig signal om både trykk og gjennomstrømning.

Serie 6500 blir som standard levert med :

  • RS-485 kommunikasjonsport med HART-protokoll er spesiellt designet for kontrollfunksjoner og diagnoseverktøy med direkte kommunikasjon til AMS- eller PLC-systemer.
  • Bluetooth  kommunikasjon gjør at brukeren kan kommunisere med et antall kontrollenheter i serie 6500 uten å koble seg på fysisk. Det er også mulig å laste opp konfigurasjonsdata til nye eller eksisterende enheter.

Vi tilbyr i tillegg en gratis app for smarttelefon og nettbrett som muliggjør sikker kommunikasjon over Bluetooth. Appen er tilgjengelig både for iOS og Android. Appen kan i tillegg til å kommunisere med kontrollenhetene også benyttes til simulatorfunksjoner, der brukerne kan lære seg systemets funksjoner før man skal konfigurere det virkelige systemet.


Overtrykksystemer for krevende industrielle applikasjoner

Pepperl+Fuchs tilbyr komplette, sertifiserte løsninger i Ex-p
Pepperl+Fuchs tilbyr komplette, sertifiserte løsninger i Ex-p

Kontrollenheten i Serie 6500 kan benyttes sammen med mange komponenter for å beskytte elektrisk utstyr i Ex-områder. For eksempel kan overtrykksventilen i serie EPV settes til forskjellig gjennomstrømningsrater for å tilpasse den til forskjellig applikasjoner og skapstørrelser.

En spesiell applikasjon for serie 6500 er i forbindelse med gassanalysatorer. Moderne høyteknologiske analysatorer er viktige komponenter for å måle gasskonsentrasjoner i petrokjemisk industri og LNG-anlegg. Da det kontinerlig passerer eksplosiv gass gjennom analysatorene, er det en krevende oppgave å oppnå en sikker og pålitelig eksplosjonsbeskyttelse. Ved å stille den egensikre overtrykksventilen på kontinuerlig gjennomstrømning oppnås en sikker atmosfære rundt de elektriske komponentene i skapet. Dette er en kostnadseffektiv metode for beskyttelse av gassanalysatorer. 


Høydepunkt

  • Ny sone 1/21 ATEX og IECEx sertifisert overtrykksystem for bruk opp til SIL2-applikasjoner
  • Helautomatisk løsning for overvåking og kontroll av skapets trykk og temperatur
  • Kommunikasjonsmuligheter via HART og Bluetooth direkte til kontrollenheten
  • Fleksibel ventildesign som også kan benyttes i applikasjoner med kontinuerlig spyling