Serviceline
Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

Remote I/O i kjemiske reaktorer. Perfekt bruk av LB-systemet

Applikasjon

Remote I/O i kjemiske reaktorer er fordelaktig
Remote I/O i kjemiske reaktorer er fordelaktig

Når et prosessanlegg skal designes eller oppgraderes, er faktorer som plass og tilkobling til styresystem utslagsgivende for valg av teknologi.

I dette eksempelet bruker vi modernisering av kjemiske reaktorer, såkalte "fluidized bed"-systemer. Disse systemene anvendes som regel i ex-område innen legemiddelindustrien og næringsmiddelindustrien.

Inntil nå har temperatursensorer og andre 4-20mA instrumenter blitt koblet til interfacekomponenter som er plassert i et kabinett.

I tillegg finnes ofte en ventilblokk i et eget kabinett som kommuniserer på Profibus.


Mål

Ventilsystemer for kjemiske reaktorsystemer blir vanligvis montert i et Ex e kabinett med IP54 beskyttelse. Det er også et krav at Profibus-kommunikasjonen hele tiden skal være operativ.


Løsning

LB-systemet fra Pepperl+Fuchs er ideelt til dette formålet, og erstatter konvensjonell interface-teknologi. Remote I/O-systemene er koblet til prosesskontrollsystemet via Profibus. Tilkoblingspunktet er en Profibus gateway. For å kunne installere alle komponenter i samme kabinett, har Pepperl+Fuchs utviklet et eget Ex e kabinett der både ventilsystemer og Remoe I/O kan installeres. I/O-kortene konverterer måleverdiene fra feltverdier til standardiserte verdier for styresystemet. Både I/O-kortene, busskoblere og power supply er på en enkel måte koblet til et bakplan.LB-systemet fra Pepperl+Fuchs muliggjør enkel tilpasning til eksisterende anlegg

Fordeler

LB-systemet fra Pepperl+Fuchs reduserer kabling i forhold til konvensjonelle systemer og det medfører reduserte totalkostnader. Det er også markedets mest kompakte system med hensyn på fysiske dimensjoner. Derfor kan det monteres i kabinetter der plassen er begrenset. Moduler for signaler fra Ex-område og fra sikker sone kan monteres ved siden av hverandre. Det reduserer plassbehovet vesentlig. Det store antallet av forskjellige I/O-moduler gjør at alle typer signaler kan tilkobles. Da LB-systemer kommunisere på Profibus, kan det enkelt integreres i eksisterende infrastruktur. En enkelt Profibus kabel er alt som skal til for at systemet kan kommunisere med styresystemet.


Høydepunkter

  • Komplett løsning. Alle komponenter installeres i en Ex-sertifisert kapsling.
  • Store kostnadsbesparelser i forhold til bruk av konvensjonelle systemer.
  • Kompakte dimensjoner. Spesielt liten dybdedimensjon.
  • Ex- og ikke-Ex moduler kan monteres ved siden av hverandre.
  • Stort antall forskjellige moduler gjør at alle typer signaler kan tilkobles.

e-news

Bli abbonent på vårt nyhetsbrev og få nyttig informasjon om våre produkter, applikasjoner samt annet nyttig stoff.

Subscribe

Les våre elektroniske nyhetsbrev: