Serviceline
Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

AS-Interface-modul for skapmontasje KE5 – Oversiktlig og enkel montasje

AS-Interface-modul for skapmontasje KE5
Der andre moduler er uegnet, utmerker KE5 seg med unikt og kompakt design.

Innen fabrikkautomasjon er allerede AS-Interface en velkjent teknologi. I tillegg til lave installasjonskotnader og stor fleksibilitet, setter brukerne stor pris på den enkle montasjen og idriftsettelsen man oppnår ved å benytte AS-Interface.

En av de få gjenværende utfordringene har så langt vært å installere I/O-moduler i skap, kabinetter og koblingsbokser. Det å administrere et stort antall tilkoblinger på begrenset plass, har vært og er en komplisert prosess. 

Pepperl+Fuchs' KE5 modul for skapmontasje er siste skudd på stammen av AS-Interface-moduler.  Med sitt unike design er montasje, tilkobling og ikke minst vedlikehold blitt betydelig enklere. "Det enkle er ofte det beste" heter det jo. Og det gjelder ikke minst i trange skap og koblingsbokser.

Hurtigklemmer i front for enkel tilkobling

Ved idriftsettelse kan terminalblokkene tilbobles individuelt.
Ved idriftsettelse kan terminalblokkene tilbobles individuelt.

Stort sett alle AS-Interface-moduler har i dag fjær- og skruterminaler i topp og bunn av moduler. KE5-modulen er annerledes ved at tilkoblingspunktene er i front og plugges enkelt inn i modulen.

Hurtigkoblingene i front og de individuelle pluggbare terminalblokkene gjør installasjonen raskere og enklere.


Designet for besparelser

The AS-Interface module KE5 is a real space saver in switch boxes or cabinets
The AS-Interface module KE5 is a real space saver in switch boxes or cabinets
KE5 gjør tilkobling og fjerning av ledninger enklere. Den gjør det enklere å organisere kabinettet og frigjør viktig plass. På grunn av at tilkoblingene er i front, kan flere rader av moduler monteres helt inntil hverandre. Dette sammen med at modulene bare er 19mm brede, gjør at man kan spare opp til 50% plass.

Et enkelt design gir mange fordeler

Versjoner med releutgang og versoner med elektronisk utgang er like. Det sparer plass og gjør det enklere å kalkulere plassbehov.
Versjoner med releutgang og versoner med elektronisk utgang er like. Det sparer plass og gjør det enklere å kalkulere plassbehov.

Det hengslede halvt gjennomsiktige frontdekselet har mange fordeler. Man kan se I/O-status på modulen om dekselet er åpent eller nedfelt, man kan merke inngangene og utgangene, og kablene kan ledes slik at de enkelt kan stripses sammen. 

For diagnostisering og vedlikehold har KE5-modulen et bakgrunnsbelyst display med I/O-identifikasjon og statusindikering. Det gir god oversikt, også i mørke rom. To-fargede LEDs gjør at overbelastning på utgangene kan fanges opp pr. kanal.  


Valgbar power til sensorer og laskede terminaler

I tillegg til et innovativt designet hus og et praktisk deksel, har også KE5-modulen store fordeler på innsiden. Terminalkontaktene for AS-I og power supply er internt lasket, og kan belastes med 10A. Da unngås doble ledninger i klemmene med tilhørende kontaktproblemer. 

Med en lett tilgjengelig bryter kan man veksle mellom intern forsyning til sensorene eller via ekstern forsyning. Begge versjoner har sikker separasjon av signalene. Dette sparer plass, penger og øker tilgjengeligheten. 

KE5-modulen er rett valg for AS-Interface-brukere som øsker kostnadseffektivitet, fleksibilitet og enkel håndtering.


Høydepunkter

  • Frontpanel med hurtigtilkoblinger sikrer enkel installasjon
  • Smalt hus, <19 mm, gjør plass til mange moduler
  • Deksel muliggjør enkel kabelforlegning og gir ryddighet i skapet 
  • Bakgrunnsbelyst I/O-display og kabelmerking på frontdekselet gir god oversikt
  • Gjennomsiktig deksel gjør stauslamper synlige i alle situasjoner
  • Funksjonssikkert skille mellom AS-I og power