Serviceline
Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

Ex d og Ex e i skjønn forening

Ex d og Ex e i skjønn forening
Trykkfast kapsling Ex d sammen med et Ex e kabinett under. En god kombinasjon !

Pepperl+Fuchs tilbyr kundespesifiserte løsninger med kombinasjonen Ex d og Ex e. Løsningene tar i seg fordelene med trykkfast kapsling Ex d og økt sikkerhet Ex e. Løsningene består av en Ex d kapsling på toppen med en Ex e kapsling for terminaler og tilkoblinger etter kundens spesifikasjon under. Forbindelsen mellom de to kapslingene gjøres med spesielle kabelgjennomføringer. En flens mellom kapslingene forhindrer oppsamling av støv og skitt og hindrer også inntrengning av fuktighet.


Ex d kabinett klart til bruk i kombinasjon med lett tilgjengelig Ex e tilkoblingsboks

En del elektrisk utstyr inn prosessautomasjon er ikke designet for bruk i Ex-område. Om slikt utsyr skal brukes, må det innmonteres i en Ex d trykkfast kapsling. Dette kan være forskjellige typer instrumentering, komponenter til styresystem eller sikkerhetssystem eller annet utstyr etter kundens spesifikasjon. En trykkfast kapsling Ex d gjør at utstyr som ikke er ex-klassifisert ikke kan medføre noen fare. Ideelt sett skal en Ex-d kapsling åpnes så sjelden som mulig etter at den er satt i drift, og reglene for åpning og lukking i henhold til IEC 60079-14 må følges. Ex e kapslingen må bare inneholde ex-sertifiserte komponenter og er mye enklere tilgjengelig enn Ex d kapslingen. Tilkoblingsklemmer og betjeningselementer som monteres i Ex e kapslingen kan vedlikeholdes og skiftes etter behov.


Fordelene med begge beskyttelsesarter summerer seg.

Ex e kapslingen tillater modifikasjoner og endringer. Det kan settes inn nye betjeningselementer eller tilkoblingsklemmer etter behov. Utstyret som monteres inn i Ex d kapslingen er klart til bruk og er standard utstyr for bruk hvor som helst. På den måten sikres rask idriftssettelse og liten nedetid på anlegget. Enkelt vedlikehold er også blant fordelene.


Highlights

  • Perfekt tilpasning til  kundens applikasjon oppnås gjennom kundespesifisert design, produksjon og sertifisering fra en og samme kilde.
  • Trykkfast kapsling Ex d muliggjør bruk av standard utstyr i ex-områder.
  • Sikker forbindelse mellom Ex d og Ex e ved hjelp av spesielle kabelgjennomføringer.
  • Flens mellom kapslingene beskytter mot skitt og fuktighet.
  • Enkel utskiftning av klemmer og kontrollelementer reduserer nedetid og gir enkelt vedlikehold.

 


e-news

Bli abbonent på vårt nyhetsbrev og få nyttig informasjon om våre produkter, applikasjoner samt annet nyttig stoff.

Subscribe

Les våre elektroniske nyhetsbrev: