Serviceline
Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

R2100 – Verdens første multistråle LED Scanner

A Distance Ahead - optoelektronikk fra Pepperl+Fuchs

Multistråle LED Scanner R2100
Multistråle LED Scanner R2100

Multistråle LED-scanner R2100 fra Pepperl+Fuchs er avstandsmålingssensor basert på optosensorer. Den representerer et teknologisk gjennombrudd der mange nye funksjoner er samlet i et unikt produkt.

2D multistrålescanner-uten bevegelige deler

R2100 detekterer objekter ved hjelp av multistrålescanning. Det er en helt ny teknologi og representerer en kosteffektiv scanning med høy ytelse, fleksibilitet og robusthet. R2100 leser i 2 dimensjoner over et område på 88 grader ved hjelp av et stort antall fotoemittere arrangert ved siden av hverandre.


Robust 2D-måling

Morgendagens LED-teknologi er her nå. For første gang realiseres avstandsmålingssensorer med Ultra-IR LED emittere. I motsetning til laserstråler, er disse trygge for øynene. Denne teknologien representerer et alternativ til dyre, temperaturfølsomme og farlige lasermålere, uten at det går på bekostning av ytelsen. Kjøling av produktet ved bruk i høye temperaturer er ikke lenger nødvendig. R2100 er den første avstandsmålingssensorern som er utstyrt med Ultra IR-LED teknologi og den har en imponerende rekkevidde på 8m uten bruk av reflektor. Ultra-IR-teknologien har også en større lysflekk enn en laserbasert måler. Det gir store fordeler ved deteksjon av objekter med ujevne overflater.


Pulse Ranging Technology – måleprinsippet for maks presisjon og pålitelighet

Pulse ranging technology (PRT) er basert på såkalt "time-of-flight"-måling. Denne teknologien kombinerer presisjon, pålitelighet og robusthet også ved målinger på lange avstander. Sensorer med PRT som arbeidsprinsipp sender ut meget korte, men intensive lyspulser. Deretter blir avstanden til objektet kalkulert ved hjelp av tiden for reflekson av det utsendte lyset. Det er den såkalte "time-of-flight"-målingen.


Revolusjonerende teknologi med mange anvendelsesområder.

R2100 er en avansert 2D avstandsmåler basert på ekte "time-of-flight" PRT måling. Den er egnet for avanserte måleoppgaver innen objektgjenkjenning. Den er også egnet for kollisjonsbeskyttelse på takmonterte transportbaner og roboter.


Highlights

  • PRT gir pålitelig og presis måling.
  • Ultra-IR LEDs gir kraftig målesignal og lang levetid.
  • Ingen bevegelige deler gir robusthet i krevende omgivelser.
  • 2D måling med multistråle scanning.
  • Høyt antall emitterende dioder med bred utstråling sikrer pålitelig objektdeteksjon uavhengig av overflate.
  • Lavt energiforbruk gir lavere driftskostnad.
  • Rask responstid er viktig i hurtige prosesser.